Какво се случва?

СЪОБЩЕНИЕ по повод "Робинзон от Сливен"

suobshtenie_184x250_fit_478b24840a

СЪОБЩЕНИЕ по повод "Робинзон от Сливен"

Център БЕКД

Визуални изкуства

Уважаеми приятели,


След множеството запитвания, които получихме на електронната поща на Център БЕКД сме длъжни да направим следното пояснение, по повод изнесената на сайта на ХГ - Сливен информация за изложба на художника Димитър Добрович. Виж тук

Като наши партньори по проекта "Димитър Добрович (1816-1905)" ХГ-Сливен е в естественото си право да отбележи 200 годишнината на своя съгражданин с изложба и каталог. Длъжни сме да уточним обаче, че тяхната инициатива не е съобразена с общата идея, съдържание и визия на събитията по повод на тази значима за българската култура годишнина и не е част от програмата, предвидена да се реализира от Център БЕКД през цялата 2016 година.


Официалната книга-изследване за живота и творчеството на Димитър Добрович са дело на доц. Ружа Маринска и екип.

Проучванията и събраната нова фактология са изключително дело на екипа на Център БЕКД, за което са проведени необходимите теренни проучвания в България, Гърция и Италия.

Книгата (двуезично издание), издание на НОВ БЪЛГАРСКИ УНИВЕРСИТЕТ се осъществява с подкрепата на Министерството на културата на Република Бългрария и ще бъде на разположение на ценителите и колегите у нас и в чужбина.

 


Повече информация на www.becd.nbu.bg


Извиняваме се за причиненото Ви неудобство.
Екипът на БЕКД